Konsten att flytta

Fördelar med att anlita en flyttfirma i Stockholm

Ska du flytta? Grattis! Att flytta från en adress till en annan är oftast spännande men kan också vara tungt. Detta framförallt fysiskt när hela ditt bohag ska transporteras mellan två adresser. Genom att anlita en flyttfirma i Stockholm slipper du detta och kan istället överlämna arbetet till proffs på området.

Det finns också andra fördelar med att anlita en flyttfirma i Stockholm. Du sparar framförallt tid som du istället kan lägga på andra saker. Varför inte njuta av solen i parken eller umgås med familjen istället för att åka med saker och tunga möbler fram och tillbaka flera gånger. Eftersom flyttfirman har proffs som anställda går processen med flytten sannolikt också mycket snabbare än om du skulle göra det med vänner och släkt.

Vikten av en seriös flyttfirma i Stockholm

Det finns vissa saker du bör ha i åtanke innan du anlitar en flyttfirma i Stockholm. När du ska anlita en flyttfirma, oavsett hur mycket saker du har, hur långt eller kort du ska flytta eller vad du vill ha hjälp med, är det viktigt att du anlitar en seriös aktör. Detta för att du ska känna en trygghet under själva flyttprocessen men också efteråt så att det inte uppstår några missförstånd eller om något skulle hända.

  • Har flyttfirman godkänt yrkestrafiktillstånd från Transportstyrelsen för att kunna transportera gods på vägen?
  • Har företaget giltiga och relevanta försäkringar på sina fordon, anställda och godset som transporteras (dina saker)?
  • Tillämpar flyttfirman allmänna branschavtal såsom Bohag 2010?

Bohag 2010 är ett dokument som avser riktlinjer mellan flyttbranschen och Konsumentverket. I dokumentet regleras bland annat att det är flyttfirman som ansvarar för dina saker men också vilka skyldigheter du har som konsument. Även om flyttfirman har en så kallad transportansvarsförsäkring kan det till exempel vara bra att ha en egen objektförsäkring för extra dyrbara saker. Din skyldighet är bland annat att informera flyttfirman om det finns särskilda förutsättningar inför flytten såsom exempelvis möbler som är särskilt svåra att flytta eller hur mycket som ska flyttas.

När du anlitar en flyttfirma i Stockholm kan du använda dig av RUT-avdrag. Oftast drar flyttfirman av denna kostnad direkt på fakturan så du slipper bry dig om det, men det kan se olika ut. Hur ni avtalar om priset är upp till er. Det kan till exempel vara en fast kostnad eller timpris. Det som är viktigt är att ni innan flytten har gjort upp vad som gäller för er.

Vad en flyttfirma i Stockholm kan hjälpa till med

Exakt vad en Flyttfirma i Stockholm kan hjälpa dig med beror på vad du vill ha hjälp med. Du kanske vill ha hjälp från början till slut, alltså allt från flyttfirman monterar ner och packar ner ditt bohag till att de packar upp och monterar upp dina saker och möbler igen. Eller så vill du kanske bara ha hjälp med att transportera bohaget från punkt A till punkt B.

Vissa flyttfirmor kan också erbjuda tjänster såsom:

  • försäljning av material att packa i som exempelvis kartonger.
  • bortforsling.
  • flyttstädning.
  • uthyrning av förråd.
  • magasinering.