Flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning i Stockholm ofta väldigt
prisvärd

Har det blivit dags att packa ihop pick och pack för en flytt till grönare marker? När du har skaffat en ny bostad och ska flytta är det dags att städa den gamla bostaden. Många väljer att anlita en städfirma som erbjuder flyttstädning i Stockholm medan andra städar själva.

Oavsett vilket av dessa bägge alternativ du väljer är det viktigt att känna till vad som bör ingå i en flyttstädning. Först när du har lite mer kött på benen kan du fatta ett välgrundat beslut kring huruvida du ska köpa städningen eller ta hand om den själv.

Fönsterputs viktigt vid flyttstädning i Stockholm

En av de första ytor som din tidigare hyresvärd kommer att lägga märke till vid städbesiktningen är fönstren och ytorna kring dessa. Därför är det viktigt att du rengör ordentligt kring fönstren. Om du inte är en fena på fönsterputs kan du såklart välja att anlita ett företag som tillhandahåller flyttstädning i Stockholm. Genom att leja ut arbetet kan du säkerställa att det blir ordentligt gjort utan att du själv behöver lyfta ett finger.

En tom lägenhet tar ofta längre tid att städa

Det är inte ovanligt att städfirmor i huvudstaden tar mer betalt för flyttstädningar än för regelbundna städjobb. Anledningen till detta är att en tom lägenhet innebär en större yta som behöver rengöras. All den yta som tidigare var täckt av möbler är helt plötsligt öppen och måste städas. Sannolikheten är dessutom stor att det var åratal sedan detta senast gjordes. Därför kan det ofta kosta lite mer att köpa flyttstädning i Stockholm än att exempelvis boka en månatlig städning.

När smuts och damm tillåts ackumuleras och byggas upp under flera års tid krävs mer utförlig städning. Därför är det fördelaktigt att ha en extra kraftfull dammsugare tillgänglig. Med hjälp av en sådan kan du enklare avlägsna de lager av damm och smuts som har satt sig i golvet. Om du har ett trägolv i bostaden bör det dessutom rengöras ordentligt med vatten och såpa. Du kan även behöva två moppar – en för våtmoppning och en för torrmoppning.

Saknar du följande redskap:

  • en särskilt kraftfull dammsugare,
  • två moppar,
  • och de andra städtillbehör som kan komma att krävas?

Då kan det vara en väldigt god idé att boka flyttstädning i Stockholm. Tack vare RUT-avdraget behöver det inte kosta dig skjortan att beställa städning i samband med flytten.

Prisvärt att boka flyttstädning i Stockholm med RUT-avdraget

Som du kanske känner till kan du få kostnaden för vissa hushållsnära tjänster subventionerad. Detta genom det RUT-avdrag som trädde i kraft i juli 2007. Avdraget syftar till att göra det möjligt för fler att köpa hushållsnära tjänster genom att en del av kostnaden för arbetet subventioneras.

Flyttstädning i Stockholm och andra delar av landet räknas som en hushållsnära tjänst. Det innebär att du kan få ett avdrag på 50 % av arbetskostnaden upp till 25 000 kronor. Avdraget är personligt och om du bor tillsammans med någon har ni ett tak på 25 000 kronor per person och år. Det innebär att ni rent teoretiskt kan köpa hushållsnära tjänster och dra av halva arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år.